Parade's End recap

Så nu har jag sett färdigt den 5 avsnitt långa miniserien Parade's End. Jag tyckte den var väldigt bra, väldigt engelsk, om man nu kan säga så. Skådespelarinsatserna var bra, elit rakt igenom, gillade främst Rebecca Hall som Christophers fru Sylvia. 
 
Den var lite seg ibland, eller rättare sagt den, den krävde lite koncentration. Men den speglar väldigt bra livet (för de rika) under 1a världskriget. Har egentligen inte så mycket att säga om den. Men jag rekommenderar den :) 

Veckans serier:19 - 23 november

Min serievecka bleb ju väldigt kort eftersom usa bestämde sig för att ha en thanksgivingpaus. Men här är en liten recap över veckan som har gått:
How I Met Your Mother 8x07 The Stamp Tramp
Blev faktiskt positivt överraskad när jag såg det här avsnittet, det var ju roligt! Barney skulle försöka hitta en ny strippklubb eftersom hans ex jobbar på hans nuvarande och Robin skulle försöka hjälpa honom med detta. Dessutom fick vi ju en kyss från dessa två, tyvärr så slutades den ju av Robin men jag tror att de två snart kommer vara ett officiellt par. De ska ju faktiskt gifta sig i slutet av den här säsongen så de behöver hinna vara i ett stadigt förhållande ett tag innan de tar det beslutet ;)
 
Marshall skulle försöka hjälpa sin vän från lawschool, tyvärr visade det ju sig att han inte var lika snäll som Marshall och bara utnyttjade honom. Roligt att Brad var tillbaka, jag gillar honom! Marshall är så fint naiv haha. Lily påstår att Ted inte kan komma på något eget, något han hela tiden försöker bevisa. Nej jag var glad, inte ett av deras bästa avsnitt kanske men absolut ett steg i rätt riktning, bra jobbat!
Parenthood 4x08 One More Weekend With You
Å jag älskar Parenthood, så himla vacker serie. Stackars fina Kristina! Usch att behöva må så där dåligt, chemo är fan inte att leka med alltså. Amber och Ryan åkte på någon slags weekend, inte så speciell storyline egentligen förutom när han fick sitt lilla ex-soldat anfall. Tycker dem behöver lite krydda, saknar något i deras relation. Sjukt kul med Mark och Drew, haha, awkward moment. Tycker Mark är så fin, försöker verkligen så gott han kan. Älskade Sidneys lilla utspel, jag förstår henne, och jag förstår Julia och Joel. Det är en sådan svår situation och det är svårt att hantera. De är min favoritfamilj alla kategorier. Crosby händer det ju inte så mycket kring, man ser ju knappt dem. Jasmin var med i det här avsnittet, länge sedan man såg henne. Apropå det när kommer Haddie tillbaka? Saknar henne. För att summera, fantastiskt avsnitt av denna fantastiska serie. 

+1

Jag har även en annan miniserie igång, som inte fick vara med i förra avsnittet. Parade's end, började med den i går kväll men har redan sett 3 av 5 avsnitt och lär se de andra två ikväll. Så det kommer nog ett eget inlägg om den i helgen.
Tyvärr har jag tenta imorgon och sedan ska jag direkt till en fest så jag kommer inte hinna publicera mitt veckoinlägg förrän på lördag troligtvis (förhoppningsvis hinner jag se lite serier på fredag dock. 

Projektuppdatering

ga har haft väldigt svårt att bestämma vilken serie som ska bli mitt nya projekt, brukar ofta ha ganska lätt för det men inte denna gången tydligen. Är fortfarande för besatt i Doctor Who och Sherlock för att helt släppa dem och bli besatt av något annat. Därför har jag börjat flera serier samtidigt och ska försöka se alla samtidigt (har aldrig fungerat förut men det är ju värt att testa)
 
Tänkte därför göra en vecko uppdatering (ish) över hur det går för mig, och detta får bli den första :) SPOILERS
Torchwood Säsong 1 avsnitt 1-2
Har nu sett två avsnitt av denna serie, vet inte riktigt vad jag tycker ännu. Jag älskar ju Captain Jack, men han är lite "pappig" i denna serie, men det kankse ger sig. Har inte alls fastnat ännu, men den är ju intressant i alla fall. Men det blir ju lite CSI möter Doctor Who och du får inte alla de "mötena" du får i Doctor Who. Men jag ska i alla fall se första säsongen (och sedan säsong 2 med James Marsters såklart) så får jag se om jag håller i den sedan också. Men efter två avsnitt är jag inte direkt jätteimponerad, men det vet jag i och för sig inte om jag var med Doctor Who heller.
Jekyll Avsnitt 1
En miniserie skriven av Steven Moffat, ja tack. Den här är gjord innan han tog över who och innan Sherlock, och visst märks det. Men den är riktigt riktigt bra! Har bara sett ett avsnitt än så länge men det ser lovande ut kan jag meddela. James Nesbitt är grym och jag är riktigt spänd på var den här serien ska ta vägen på dessa 6 avsnitt. Jag har ju inte heller särskilt bra koll på originalstoryn så det gör det hela extra spännande!
Firefly Avsnitt 1-2
Alla säger ju att detta ska vara Joss Whedons bästa verk, but I am not buying it yet. Jag har sett piloten (1,5h) och andra avsnittet och jag tycker det är rätt bra. Mne jag har absolut inte fastnat ännu, och den har ju bara 14 avsnitt så man har inte jättemycket tid att göra det på. Men jag älskar Nathan Fillion, och Summer Glau såklart!  Deet blir mest allmäna kommentarer om serierna såhär i början men det blir nog mer specifikt ju längre jag kommer. Den här ska jag också se hela oavsett vad jag tycker om den, man SKA ha sett firefly and of story. Hoppas bara att jag lär mig älska den lika mycket som alla andra!

Because they are hot and british

 
 
 

Sherlock tillbaka i höst!

Moffat har sagt länge att Sherlock kommer att komma tillbaka men inte riktigt när, men det verkar vara hyfsat bestämt att det kommer en tredje säsong i höst. Steven Moffat har ju haft fullt upp med Doctor Who, Martin Freeman med Bilbo och Benedict Cumberbatch med alla sina miljoner filmer hehe. Men det ska bli kul att få se vidare på Sherlock i höst, då har man ju något riktigt stort att se fram emot tills dess!

Torchwood

Ångrade mig och började med Torchwood (Spinoff serien från Doctor Who) istället för Homeland. Men det är captain Jack, och James Marsters är tydligen med i några avsnitt också så det kan jag ju inte missa. Har bara sett två avsnitt än så länge men återkommer när jag är klar med säsong 1 :) 

veckan som gått: 12-16 november

Då ska vi se, veckan som gått. Jag följer ju inte så många serier men det blir en kort sammanfattning av veckan:
 
SPOILERS
 
How I Met Your Mother 8x06 Splitsville
Jag tycker allmänt att How i Met Your Mother har blivit lite småtråkiga. De har sina moments fortfarande men inte alls som sin tidigare glans. Detta avsnittet handlade om att Robyn skulle göra slut med sin pojkvän och Marshall & Lily skulle ha lite sex för en gångs skull. Tyckte det var ett ganska bra avsnitt! Marshall och Lily har helt tappat sin glans som par tyvärr men det är roligt att Marshall bryr sig så extremt mycket om basket! haha. Jag gillar egentligen inte när Barney är sådär mesig men det är ju fint ändå för man vill ju att han ska vara med Robyn. Det är väl till och med bestämt? De är så söta ihop. Nu känns det som att serien har släppt de förhållanden som vi som publik redan vet ska ta slut den här säsongen och nu kan de ta sig vidare på sin planerade bana. Helt okej avsnitt helt enkelt, och Robyns & Patricias BFF day var faktiskt riktigt roligt!
 
Parenthood 4x07 Together
Å vad denna serien gör med mina känslor. Jag har p.g.a denna och Arrested Development blivit riktigt fast i Mae Whitman, fantastisk skådespelerska, sångerska och vad det verkar som männiksa i allmänhet! Kristinas cancer är ju den stora grejen den här säsongen och jag gillar det. Jag gillar Amber väldigt mycket som karaktär och även om jag inte riktigt börjat gilla henne och Ryan ännu så verkar det ju vara en kille hon har riktiga känslor för och det känns som att hon är värd det. Kristina har alltid varit den karaktären jag gillat minst i serien och nu fårman en chans att lära känna henne mer på djupet. Hon blir inte längre den som bara är orolig för Max. "The moment" mellan henne och Camille var ju hjärtskärande vackert, fick tårar i ögonen, vilket man ju i och för sig alltid får nr man tttar på denna serien. Julia och Joel är så fina ihop, ett av mina favoritpar på tv. Och Victor är ju så fruktansvärt söt, och man förstår att det måste vara väldigt tufft för honom. Så fint att Julia är så mån om att han ska må bra, tror han förstår det ännu mer nu när han sett att hon försökt lära sig spanska för hans skull. Det är ju lite synd om Drew också, men rätt fult av honom att köra cancerkortet för att få tillbaka sin flickvän. Får se hur länge det varar, hon verkar ju mest tycka synd om honom. 
 
 
The Vampire Diareis 4x06 We All Go a Little Mad Sometimes
Den här säsongen har jag velat skicka Buffy Summers på Elena nästan varje avsnitt för att hon är så fruktansvärt gnällig men i det här avsnittet känns hennes rädsla väldigt befogad. Sjukt obehagliga hallucinationer, hon stack en kniv i sin brors hals! Usch. Det märks ju tydligt att det är Damon som gäller för henne nu, och jag tror inte att det bara är p.g.a att hon har haft en "rough patch" med Stefan. Hon bryr sig mer om Damon, och han har verkligen vuxit. Så himla starkt att faktiskt förklara situationen med Stefan istället för att utnyttja läget. Och som sagt, de är Damon som gäller och inte ens Stefan kan ju undgå att se det längre. Känns konstigt att de gjort slut nu, men rätt. Det gjordes på ett väldigt fint sätt måste jag säga. Nu vill jag se lite Delena! Klaus och Caroline pratade ju faktiskt med varandra i detta avsnittet, känns som att de aldrig gör det längre men nu så! Blev så trtt på hela Haleygrejen. Först när man trodde att Tyler faktiskt varit otrogen blev jag överlycklig för jag gillar inte Tyler & Caroline. Tyler kan få joina biffteamet Jeremy & Matt istället. Men så i alla fall så blev ju allt bra igen, för de skulle bara lura stackars Klaus. Och sen så gör Caroline det igen, för at Stefan ska kunna rädda Elena. Det gör så ont i min själ när hon utnyttjar honom så. Jag vet att han är ond men han bryr sig ju verkligen om henne. Men nu verkar det ju struligt mellan Caroline & Tyler igen, fast på riktigt den här gången. Eller så fejkade det bara allt igen, man vet ju aldrig med den här serien...
 
The Big Bang Theory 6x08 The 43 Peculiarity
Roligt avsnitt. Jag försökte hela tiden komma på vad det var med Sheldon men jag hade aldrig gissat på fotboll haha. Leonard var jätteavundsjuk på Penny, förståeligt kanske men jag förstår hennes frustration. Avundsjuka killar är det värsta som finns. Roligt dock att det verkligen var helt obefogat och att killen visste precis vem han var. Det känns som att det bara var det som hände i det här avsnittet? Eller, hände det något mer? Aja, det var underhållande i alla fall. Fast inte lika roligt som förra veckan.
 
Grey's Anatomy 9x06 Second Opinion
Å Bailey jag älskar dig för att du har fått tillbaka finaste Arizona. Hon har kommit att bli en av mina absoluta favoritkaraktärer i serien, Callie också såklart, och jag är så glad att hon har gjort lite framsteg. Det är en riktigt tuff grej hon går igenom så det är starkt av henne, även om det har tagit tid. Fint att huset blir kvar i serien, det hör ju till. Och roligt att det är Christina och Alex som ska bo där, de tv av de fem original interns som inte bodde där när serien började. Kan se hur den lyan växer igen haha. Vad är grejen med Owen, ska han få skulden nu? Vet han saker om olyckan som vi nte vet ännu. Gillade Christina allmänt jättemycket i detta avsnitt. Hennes tid borta i snöland har nog varit nyttig och hon verkar ju ha den perfekta relationen till sina interns nu. Håller hon den kommer hennes nog lära sig riktigt mycket av henne. Är så trött på hela Cheif/Averys mamma OCH Avary/April grejen så blir trött att det är så mycket fokus på det. Men det var fint att Avery fick visa lite känslor. Och att han faktiskt sa ifrån, för Aprils sätt att behandla honom är inte okej. 

Info ;)

Tänkte bara meddela att jag nu sett de 5 första avsnitten på säsong 7 av Doctor Who och är därmed ikapp serien. Nu måste jag vänta till 25 december innan jag får se det igen! 
 
I och med att denna besatthet (som nog är en av mina största besattheter någonsin) är slut för tillfället komer jag nu att bli lite mer mångsidig i mitt bloggande (förhoppningsvis). Tänkte skriva vad jag tyckt om veckan som gått imorgon kväll när jag har lämnat in hemtentan. 
 
Nu blir det väldigt mycket pluggande den kommande veckan och jag tänkte även börja med mitt nya projekt, Homeland. 
 
 

Doctor Who season 6 recap

Så har jag nu sett klart säsong 6 och min Tennant depression är garanterat över! Jag älskar honom fortfarande men Matt Smith är också så fruktansvärt bra!
 
Säsong 6 är riktigt riktigt spännande. Om jag tyckte Weeping angels var läskigast så har de nu fått en konkurrent. The Silence. Hur kommer Steven Moffat på sådant här? Säsong 6 var kanske den bästa säsongen hittills och innehöll väldigt många bra avsnitt! Har så mycket jag vill säga men ändå så få ord så det blir nog en kort recap bara.
Amy Pond, Rory och River Song är alla tre karaktärer som jag kommit väldigt nära. Jag bryr mig om dem och skiner upp varje gång jag ser River Song i ytterliggare ett avsnitt. De är alla bra och det är roligt att de har blivit mer som en familj jämföry med tidigare när det alltid bara var en kompanjon. Snart är jag i kapp denna fantastiska serie och det är en serie som gått rakt in i mitt hjärta och kommer stanna där länge.
 
 

Testar att blogga från telefonen

Jag testar bara att blogga från mobilen, kollad på Doctor Who som vanligt för dr som undrar ;)


Jag vill inte riktigt

Vill bara gosa ner mig i soffan och sitta hemma och se serier hela dagen, men nej då, skola 9-17 är det som gäller. Engelsk språkstruktur och senare litteratur...
Men jag tänkte också berätta att jag och några vänner ska starta (har startat) en seriecirkel där vi ska se och diskutera serier! Är jättetagad! Vi börjar med Twin Peaks så om man vill kna man ju titta i vår takt och komma med roliga kommentarer om det :)  Jag kommer i vilket fall som helst lägga upp kommentarer från detta!
 
 

Single father

Som jag tidigare förklarade hamnade jag i en liten post David Tennant depression och har därför imdb:at honom massor. Jag hittade en miniserie, Single Father, som jag nu tänkte berätta lite om.
Jag såg denna endast  för att David Tennant var men men måste säga att den faktiskt var riktigt bra. Det är en ganska tung drama serie som handlar om David och Rita och deras fyra barn. Rita dör i en bilolycka och David ska försöka ta hand om sina barn själv, samtidigt som han råkar falla för Ritas bästa kompis Sarah. Det är en väldigt vacker skildring som visar hur fort livet faktiskt vänder och att vi kankse inte känner vår partner lika mycket som vi tror. 
Den är väldigt vacker och jag rekommenderar den, främst för att Tennant visar vilken sjukt duktig skådespelare han är och för den grova dialekten, jag älskar både honom och skottland ännu mer när jag får höra hans fantastiska dialekt (som är mycket bredare här än i Doctor Who)

Doctor Who - season 5 recap

 
So there is a new doctor in town. Det var tungt, jag måste erkänna det. Jag hade väldigt svårt att släppa David Tennant (Såg en mini-serie med honom imellan, tänkte skrivalite om den ikväll sen). 
 
Det var inte svårt för att Matt Smith är dålig på något sätt, utan för att David Tennant var så fruktansvärt bra! Men nu har jag vant mig, det tog nästan en hel säsong men nu har jag fått tillbaka den där "bara ett avsnitt till" känslan som jag älskar så mycket. 
 
Eftersom det tagit mig så lång tid att komma ur min post tennant depression är det svårt att skriva så mycket men jag ska skriva lite om vad jag gillade i säsongen. Först och främst är det ju helt totally awesometown att Steven Moffat "tagit över" serien, SOM jag älskar den mannen. Och weeping angels var tillbaka, inte lika bra som Blink avsnittet men de är mina favoritmonster. Fatta att vara helt ensam i en skog med massa änglar som an döda en om du blinkar och så FÅR du inte titta! Hur obehagligt är inte det!! 
 
Sen gillade jag säsongsfinalen, det var de sista avsnitten där allt blev så spännande och jag återigen föll pladask för serien. Amy Pond är så fin, och Rory. The girl who waited. Gillar den beskrivningen, hon är en bra och rolig följeslagare.
 
Sen har vi ju mina favoritkaraktär just nu, River Song. Blir så lycklig varje gång hon är med! Det är så coolt att deras tid hela tiden går åt olika håll, hon går framåt och de går bakåt. Men att de gör det har gjort att de möts på rätt sätt "Hello Sweetie". Bra säsong helt enkelt, jag älskar fortfarande David Tennant av hela mitt hjärta, men jag har nu accepterat att han inte är med. Jag slutar aldrig förvånas över hur fäst jag blivit vid honom men det visar kanske bara vilken fantastisk skådespelare han är. Kommer vara en favorit i mitt liv, är helt säker på det! 

Sherlock

 
Många säger till mig att jag är serienörd och jag refererar ofta till mig själv på detta vis. Men varje gång jag gör det får jag lite dåligt samvete, för jag känner mig inte riktigt som en serienörd då det är oändligt många serier jag aldrig har sett. Mne jag gr så gott jag kan för att ändra på detta. 
 
Det framgår kanske redan att jag har Doctor Who som projekt för tillfället och normalt sätt vill jag inte ha fler än ett projekt i taget då jag vill kunna fokusera på den serie jag tittar på (bortsätt från de serier jag följer på tv såklart). Men då jag har missat Sherlock bestämde jag mig för att se den. Det är bara 6 avsnitt men det är mer som filmer då dem är väldigt långa. Eftersom det är så få avsnitt och den är uppbyggd på detta vis kan jag ha den igång samtidigt utan att det stör mig.
 
Det gör dessutom att det tar lite längre tid för mig att se dessa avsnitt (har fortfarande två kvar!) vilket är bra då det är ett tag kvar till säsong 3. Men jag ville ändå nämna den lite snabbt, kommer skriva mer om den när jag sett färdigt men det är verkligen en favorit. Steven Moffat är en briljant man och återigen skäms jag, för att jag inte har upptäckt honom tidigare. Men budskapet i detta inlägg, som känns lite otydligt just nu, är alltså se Sherlock! Benedict 
 
 
 
 

Mmmmmmmmmm

Sitter i skolan och pluggar grammatik, hade hellre gått hem och tittat på Doctor Who (har bara sett ett avsnitt än så länge men ser fram emot den nya doktorn, gillar honom). Å jag vet att det blir mycket av den serien just nu men det blir ofta så när jag har projekt. Och imorgon är det ju massa bra nya avsnitt! Torsdagar ä min veckodag i Usa med The Vampire Diaries, Grey's Anatomy och The Big Bang Theory. 
 
Men det allra bästa med torsdagar är att man kan skicka den här! Enjoy

10th Doctor

Ja nu har jag sett klart alla avsnitt med underbara David Tennant så jag tänkte att jag får väl skriva några rader om honom. När serien började sändas igen 2005 var det med Christopher Eccleston som The Doctor, en man som jag tycker är rätt underskattad i Doctor Who sammanhang. Visst, han var bara med en säsong, men han var en underbar doctor eller som han skulle sagt själv "Fantastic!".
 
Men jag hade från början hört att David Tennant var "the real shit" och när han kom in i serien föll jag pladask. I det första avsnitten han är med i säger han "From the day they arrive on the planet, and blinking step into the sun. There is more to see than can ever be seen. More to do than - no, hold on... Sorry, that's the 'Lion King'. But the point still stands." HAHA å redan där var jag kär! Han är en fantastisk doctor och det är både med entusiasum och skräck som jag fortsatt titta på serien, för jag visste att den här dagen skulle komma. Och det var sorgligt, jag har verkligen fastnat för människan. Och vissa avsnitt (blink, the girl in the fireplace för att nämna några) är så sjukt jäkla bra!
 
Nu har jag inte börjat titta med the 11th doctor ännu men jag är säker på att det kommer bli bra också! Men å underbara Tennant, tack för att du tog på dig rollen. Du är en historisk Doctor Who. 

Present

 
Kanske en av de bästa scenerna i Big Bang någonsin!

Hahha


Problem...

När man vill gå och sova och klockan är 02:00 så man vet att man borde, men man vet också att i nästa avsnitt kommer Rose tillbaka i Doctor Who.
 
Okej bara ett till....

Buffy vs Edward

 

Doctor Who season 3 - recap

Nu är jag klar med tredje säsongen av Doctor Who och tänkte skriva lite om vad jag tyckte om den.
 
Säsong 2 slutade med att fina lilla Rose blev lämnad i ett parallellt universum med sina föräldrar och hon var inte med i dne här säsongen. Jag tycker det gjorde det väldigt bra, hon var inte där men hon var ändå en tydlig del av serien och det var tydligt att hon betyder mycket för the doctor. Han vill ha henne tillbaka och om jag har förstått det hela rätt är hon med igen i säsong 4.
 
Då de såklart inte kunde ha en serie där the doctor åkte runt själv skaffade han sig snabbt en nu färdkamrat. Martha. Jag gillar henne! Hon är lite annorlunda från Rose och det är tydligt som sagt att the doctor inte bara glömt bort henne. Nu verkar ju dock hon försvinna efter en säsong här så de byter väl plats helt enkelt, hon och Rose. Jag hoppas och tror dock att vi får se mer av Martha Jones.
 
Bästa avsnittet var ju definitivt Blink som du kan läsa om HÄR
Shakespeare avsnittet var också jäkligt kul dock, och det avsnittet när the doctor var mänsklig. OCH HAN VAR SÅ SÖT I SISTA AVSNITTET. Plutte. Det största OMG momentet var ju definitvt när man fick reda på vem Jack är i framtiden. Blev helt lycklig och glad när ja insåg detta. Å så perfekt, förklarar en del också! Sen tyckte jag hela master grejen var rätt fin. Älskade att det betydde så mycket för the doctor, det kan man ju förstå också! Han var ju för en gångs skull inte ensam!
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att det var en väldigt bra säsong och jag ser framemot nästa!

Lista - rerun

Såg nu att jag gjort den här listan tidigare och tänkte att det kan ju vara kul att se hur mina svar har förändrats, tror det är rätt stor skillnad från förra året kanske, har sett lite mer nu ;)
 

1. En serie som aldrig borde lagts ner?
Freaks & Geeks. Fantastisk serie! Rolig, sarkastisk, fantastiska och tragiska karaktärer, hela situationen är bara så fin och rolig och man blir berörd av den här serien. Tyvärr känns det som en serie som behöver en startsträcka och i tvvärlden stryper man tyvärr sådana serier allt för tidigt. Arrested Development är också ett bra exempel på detta, den ska ju dock få en ny chans nu! Men Freaks & Geeks förtjänade mycket mer än bara 1 säsong.

2. En serie du önskar att fler tittade på?
Oj bra fråga. Jga tycker mina vänner har blivit rätt så duktiga på att börja följa serier jag tjatar om och det är nog bara Grey's som jag är ensam om (eller min förra chef kollar också på greys!) så av mina vänner så behövs det definitivt fler Grey's Anatomy fans!


3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen?
Jag följer nog ingen ny serie tror jag. Men folk säger att Arrow ska vara jävligt bra så det lär nog bli att jag börjar titta på den så småningom. 


4. Din favoritserie nånsin?

Buffy the Vmapire Slayer, och jag tror nog att Doctor Who snart kommer få dela den platsen. 

5. En serie som du hatar?
Jag skrev Mad men senast och jag hatar den fortfarande. Men även New Girl, har gett den miljoner chanser nu känns det som och jag förstår inte. 


6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie?

Buffy - Bra fråga, det finns många bra! Hush är ju en favorit, och Once more with feelings, The body...Å jag vet inte. Älskar dem alla!

Doctor Who - Blink såklart! (hittills)


7. Minst favoritavsnitt av din favoritserie?
Måste svara samma här, HIMYM har många riktigt usla avsnitt i bagaget, tyvärr. Men sen har de sina moments också!

8. En serie alla borde titta på?

- Six Feet Under, Arrested Development, Doctor Who & Twin Peaks. 


9. Bästa scenen nånsin?

- Sista scenen i första säsongen av Grey’s Anatomy när Addison kommer in och säger ”Hi, I’m Addison Shepherd, and you must be the women who has been screwing my husband!” Jag låter denna stå kvar :D

10. En serie som du inte trodde du skulle gilla men slutade upp med att älska? 
The Vampire Diaries är ju min nya kärlek på tv just nu, trodde aldrig jag skulle bli sådär jobbigt tonårsdregglande över den serien, men jodå! Jag är fast.


11. En serie som gjorde dig besviken?
New Gril. Mad men.


12. Ett avsnitt du sett mer än fem gånger?
- Alla avsnitt av Grey’s, Big Bang, och HIMYM

13. Favoritserie från barndomen?
- Charmed och Full House. 

14. Manlig favoritkaraktär?
Doctor Who. Buster Bluth. Tobias Fünke, George- Michael. Pappan i F&G, Rektorn i F&G, SPIKE! Å listan är lång.  

15. Kvinnlig favoritkaraktär?
Buffy Summers. Rose Tyler. Många av karaktärerna i Parenthood!

16. Guilty pleasure-serier?
Undra om jag ens har någon just nu....

17. Favoritminiserie?
- Oj bra fråga, får man säga Mannen under trappan från svt? Jag gör det i alla fall, den var sjukt bra.


18. Favoritserie som började tidigare än 2000?
- Buffy! 

19. Bästa cast?
- Six Feet Under och Friends. 

20. Favoritkyss?
- Addison och Alex i Grey’s. Fan jag kommer aldrig komma över att hon inte jobbar på Seattle Grace längre :(

21. Favoritpar?
Jag tänker här nominera fyra par som jag älskar. Ross & Rachel (såklart!!!!), Willow & Tara (Så naturligt och lugnt och självklart förhållande som jag älskar så mycket att det gör ont när jag tänker på hur det slutade), Lily & Marshall (jag vill så vara som dem!) och så en liten bubblare Phoebe & Cole (för att de är så jäkla sexiga ihop!)

22. Favoritserieavslutning?
- Haha Här kommer jag med en liten random svensk serie. Men kommer folk ihåg slutet på En Ängels Tålamod?? Det är typ ett slut helt i min stil. Lite som om buffy hade slutat med avsnittet Normal Again. Det hade varit något..

23. Mest irriterande karaktär?
- Adrianna i 90210. Vi hade alla varit lyckligare om hon faktiskt hade tagt livet av sig i slutet av förra säsongen.  

24. Bästa citat?
- You don't get to call me a whore. When I met you, I thought I had found the person that I was going to spend the rest of my life with. I was done! All the boys and all the bars and all the obvious daddy issues, who cares? I was done. You left me. You chose Addison. I'm all glued back together now. I make no apologies for how I chose to repair what you broke. You don't get to call me a whore.

25. En serie du planerar att titta på (ny eller gammal)?
- Oj, jag har en hel lista. Men ny är Awake då. Sedan har jag några gamla som jag bara börjat på. Typ Freaks & Geeks, Twin Peaks och six feet under (som jag av någon jävla anledning bara sett två säsonger av trots att det är en av mina absoluta favoriter. Borde kanske se hela säsong 7 av buffy också, har bara sett början och slutet för jag ttyckte inte om den säsongen) m.fl Vilka rekommenderar ni?

26. Största OMG-ögonblick?
- Oj, svårt. Men just nu. Robins ”I’m pregnant” i how i met your mother. Alyson och Cobie var ju gravida samtidigt i verkligheten, ska de nu göra samma sak i serien tro?

27. Bästa pilotavsnitt?
The 4400. Vet inte varför, men jag älskar det väldigt väldigt mycket.


28. Första tv-besatthet?
Charmed

29. Pågående tv-besatthet?
- Grey’s Anatomy, The Big Bang Theory och How I Met Your Mother. Mina tre små bebisar som jag älskar precis lika mycket!


30. Sorgligaste karaktärsdöd?
Tara i Buffy och såklart Denny i Grey’s.


90 % Gravity

Det var ju ett år sen jag slutade skriva på denna blogg så man kommer ganska snabbt upptäcka att många av de serierna jag följde då följer jag inte längre, sen har jag mycket perioder så jag blir besatt av serier. Doctor Who nu till exempel.
 
Men projektet innan var också en serie jag är sjukt lycklig att jag har hittat. Nämligen Arrested Development, såg klart hela på typ en vecka (Netflix i Sverige! Hur bra är inte det!). Hade hört så många gånger att det var en serie man måste ha sett men kände ingen som följde den så det blev aldrig av att jag faktiskt tittade på den. Men nu har jag som sagt sett den och jag tänkte bjuda på ett klipp som jag förmodligen visat ALLA i min närhet och som jag kan se hur många gånger som helst!
 
 

Doctor Who 3x10 - Blink

Jag vet att jag egentligen slutat blogga här men jag känner ibland att jag behöver få skriva av mig av serier så jag inte tjatar sönder mina kära vänners öron, jag vill gärna ha mina vänner kvar nämligen. 
 
Jag har fortfarande en tumblr www.unitedcorn.tumblr.com tillsammans med Rabatta. Men jag behöver nog ha den här också tror jag, eller vad vet jag, nästa inlägg kommer kanske om ett år igen ;) Jag är en sådan person som följer några få serier (för tillfället How I met Your Mother, Parenthood, Grey's Anatomy, The Big Bang Theory, The vampire diaries, Girls och Game of thrones) och sedan har jag projekt med serier jag missat. Serier som antingen fortfarande håller på så att mitt mål är att komma i kapp eller serier som redan har avslutats men som jag känner att jag vill ha sett.
 
Ofta är det ett sådant projekt i taget, just nu är det Doctor Who och jag har precis sett Blink (3x10). Ni som sett det avsnittet kanske förstår varför just detta inlägg har väckt dessa skrivarinstingter. Jag tänkte skriva lite tankar kring avsnittet här nedan. Har ni sett avsnittet läs och lägg till egna tankar, har ni inte sett det, SE DET FÖRST!
Man behöver aldrig ha sett Doctor Who för att uppskatta detta avsnitt, även om det såklart är ännu bättre att börja från början (och då menar jag inte från allra början (eller det kan man ju göra om man vill) men från 2005.
 
 
Blink är ett avsnitt som fokuserar väldigt lite på The Doctor och istället får vi följa en helt ny okänd person, Sally Sparrow. Sally besöker ett hus med massa läskiga statyer i och hon får massa meddelanden från The Doctor som hela tiden från en annan tid hjälper henne att rädda både hans och hennes liv. 
 
Avsnittet är skrivet av Steven Moffat och är det något denna serien har lärt mig så är det att det är just de avsnitten som är de allra bästa! Avsnittet är så snyggt gjort och så läskigt. Och det är ett så häftigt och roligt sätt att leka med framtiden, att genom att veta vad som ska hända utnyttja detta längre tillbaka i tiden utan att
förändra framtiden. Coolt.
 
 
 
Statyerna är fruktansvärt äckliga och tanken på att man inte får blinka ger hela tiden en extra spänning. "What ever you do, don't turn around and don't blink or you will be dead". Så sjukt! Det är ett av de läskigaste Doctor Who avsnitten jag har sett (Moffat gör ju dock många fler så det lär ju inte vara sista gången jag säger detta) emn trots detta är inte statyerna i sig så farliga. De skickar dig tillbaka i tiden och sen låter de dig leva där, det är ju ändå ganska snällt jämfört med många andra i Doctor Who. 
 
Men det är just pusslet som gör att detta ofta omnämns som det bästa avsnittet i Doctor Whos histora. Man får allt i fel ordning utan att förstå och långsamt börjar man lösa ett pussel bit för bit, tills man tillslut har allt. Och då kommer det! Det lilla fyndiga slutet som förmodligen gjort att jag aldrig kommer att kunna se en staty igen i hela mitt liv.
 
Nej du Steven Moffat, Hatten av!
 

RSS 2.0